Fakta om juveler och ädelstenar

Juveler och ädelstenar är något som man ser under hela sin livsstil. Du hittar de i filmer tecknade som vanliga. De finns avritade på målningar och de finns falska kopior som är tillverkade i ett försök att ge en äkta känsla. Överallt finner du juveler och ädelstenar vilket gör att de inte är ovanliga för människoögat. Glitter och glamour har alltid varit en önskedröm för många och det är helt klart att människor dras till saker som glittrar och glimmar, från bebis till vuxen ålder.

Resor har gjorts

Resor har gjorts över hela världen sen urminnes tider just för att försöka hitta en guldgruva. När man först fick nys om att det fanns ädelstenar och juveler ville allt fler ge sig ut på de okända haven i jakten på rikedom och guld. Det som är fascinerande med ädelstenar är att du kan hitta stenar i de flesta färger. Allt ifrån smaragdgrönt till skimrande rosa, blå och lila med mera. Oftast kopplar man ihop diamanter och ädelstenar med kungligheter. Då de har så pass högt värde så ansågs de förr endast vara värdiga att bli burna av just kungligheter.

Det engelska kungahuset

Tar du dig en titt på det engelska kungahuset så får du beskåda en hel del diamanter och ädelstenar. Då diamant är det starkaste materialet så är det även det tåligaste. Många kungar och drottningar har kommit och gått men diamanterna har bestått. Det ser heller inte ut som att diamanternas framtid är hotad då de ständigt går över från generation till generation. De diamanter du idag kan se på drottningens av Englands krona har till exempel tidigare suttit hos de tidigare drottningarnas kronor.

Vanligt att ädelstenar delas

Idag är det vanligt att antingen dela eller slipa isär ädelstenar för att de skall få plats i smycken och liknande. Du kan även finna att kända diamanter delas just för att kunna få plats på en kungakrona. Känner du för att ta en närmare titt på ädelstenar kan du ofta finna dessa på museum runt om i världen. Det är en fascinerande sak att något som kommer från jorden och är så pass orört kan vara så pass skimrande och vackert. Ädelstenar slipas till nu för tiden just för att öka glansen och själva lystert. När solen sedan tittar fram skiner ädelstenarna vackert och gör en förtrollad.

Idag är det ett vackert inslag

Vill du ge en gåva till en nära anhörig så är ett tips att ge en form av smycke eller liknande som innehåller ädelstenar. Ädelstenar som slipas kan bära upp vilken outfit som helst vilket gör att de går lika bra att använda till vardags som till fest. Förr ansågs det vara lite udda att bära till exempel en diamantring om man inte var gift men i takt med att smyckesindustrin har utvecklat mer smycken med ädelstenar och diamanter så bär idag nästan var och varannan människa ett smycke gjort av diamant. Det är ett stilrent smycke som definitivt ger en känsla av lyx och elegans. Ett perfekt smycke att ge till sig själv om man känner sig nere eller om man förtjänar lite uppskattning.