Sällsynta och vackra kungliga juveler

Juveler har varit en del av den mänskliga kulturen sedan vi började bära kläder. De är symboler för makt, skönhet och rikedom. Vissa kungliga juveler är så sällsynta och vackra att de anses vara några av de mest värdefulla föremålen i världen. I det här blogginlägget tar vi en titt på några av de mest fantastiska kungliga juvelerna från hela världen.

kungliga juveler

Diamanten Koh-i-Noor

Koh-i-Noor diamanten är en av de mest kända kungliga juvelerna i världen. Det är en stor diamant som ursprungligen kommer från Indien, och den har ägts av ett antal olika kungafamiljer genom åren. Diamanten sägs ha en förbannelse över sig och många människor har dött i jakten på den. Den finns nu utställd i Tower of London.

Cullinan-diamanten

Cullinan diamanten är en annan berömd kunglig juvel. Det är världens största diamant och den upptäcktes 1905. Diamanten slipades till ett antal olika stenar, och några av dem finns nu utställda i Tower of London.

Sveriges kungliga spira

Sveriges kungliga spira är en vacker spira i guld som används av den svenska kungafamiljen vid ceremonier. Spiran tillverkades år 1873 och är dekorerat med ett antal olika juveler, bland annat safirer, rubiner och diamanter. Det sägs vara värt omkring 2 miljoner dollar.

Den franska blå diamanten

Den franska blå diamanten är en stor blå diamant som sägs vara en av de mest värdefulla diamanterna i världen. Den beräknas vara värd omkring 55 miljoner dollar. Diamanten upptäcktes ursprungligen i Indien på 1700-talet, och den har ägts av ett antal olika kungafamiljer genom åren. Den finns nu utställd på Louvren-museet i Paris.

Den ryska safirdiademet

Det ryska safirdiademet är ett vackert diadem av guld och diamanter. Det beställdes av den ryska kungafamiljen på 1800-talet och sägs vara värt cirka 1 miljon dollar. Diademet är dekorerat med ett antal olika safirer, vilket ger det sitt namn. Den visas nu på Kremlmuseet i Moskva.

Så där har du det – några av de mest fantastiska kungliga juvelerna i världen. Oavsett om de är gjorda av guld, diamanter eller safirer, dessa juveler kommer garanterat att blända och förvåna. Så om du någonsin är på humör för lite kunglig glamour, se till att kolla in dessa fantastiska smycken.